Heti Menü Eger — Heti Menü Ever Love

Várkapu Vendéglő Panzió Sok szeretettel köszöntjük kedves vendégeinket városunkban, Sárváron, és a Várkapu Vendéglőben! Nagy múltú, régi történelmi hagyományokkal rendelkező településünk sok híres embernek, főuraknak, vitézeknek, krónikásoknak, tudósoknak, költőknek, politikusoknak adott otthont az elmúlt évszázadok során. Ez a vendégszeretet ma is szívünkben él, és mi a hely jellegéből adódóan elsősorban ételspecialitásainkkal, nemes borainkkal, szíves vendéglátásunkkal szeretnénk kifejezésre juttatni mindezt. 1999 a magyar bor és gasztronómia éve volt. Ez adta a gondolatot, hogy visszataláljunk múltunkhoz és felelevenítsük a hagyományos magyar konyhaművészetet. Reméljük, hogy a nálunk ízlelt étel és a hozzá választott kiváló bor harmonikus kettőse is segíti Önöket abban, hogy felejthetetlen perceket töltsenek el Sárváron, valamint nálunk, itt a Várkapu Vendéglőben! Lejobb ételek és fantasztikus környezet. Imádnivaló hely! A város legromantikusabb helye! Borpince Éttermünk alatt található egy, az 1800 évek végén épült borpince, melyet pár évvel ezelőtt renováltuk, ahol szeretettel várjuk a borbarátokat.

Feketel Ló Fogadó

Nádasdy Tamás XVI. században kiemelkedő jelentőségűvé emelte Sárvárt. Itt élt Dévai Bíró Mátyás, a "magyar Luther", Abádi Benedek nyomdász, Sylvester János bibliafordító, aki itt adta ki latin nyelvű magyar nyelvtanát, a Grammatica Hungarolatinát 1539-ben, és fő művét, a Magyarországon elsőként nyomtatott magyar nyelvű könyvet, az Új Testamentumot, 1541-ben. Sylvester János időmértékes sorai a magyar nyelv diadalát hirdetik. Az Újszövetség-fordítás híressé vált "Az magyar népnek" címzett ajánlás - "Próféták által szólt régen néked az Isten... " - disztichonjának tiszta ritmussal áradó gondolata ékes bizonyítéka annak, hogy ehhez foghatót a XVIII. sz. végéig nem írtak magyar nyelven. A városban talált menedéket és itt halt meg a XVI. század legkiválóbb magyar énekmondója, Tinódi Sebestyén vándor lantos, gimnáziumunk névadója, a históriás ének műfajának megteremtője, aki elsősorben saját kora török elleni harcait énekelte meg. Szegedi Körös Gáspár jeles orvos és gyógynövényszakértő Kanizsai Orsolya gyógyítójaként dolgozott a várban.

2020. 06. 29., hétfő - 07. 03., péntek A két, vagy három fogásos menü mellé a Coca Cola termékek, szűrt és rostos levek, valamint jeges teák 20% engedménnyel vásárolhatók. A menük mellé a savanyúságok is 20% engedménnyel választhatók. 1 - LEVES + FŐÉTEL (A+B) 1500 Ft / menü 2 - LEVES+DESSZERT (A+C) 1300 Ft / menü 3 - FŐÉTEL + DESSZERT (B+C) 1800 Ft / menü 4 - LEVES+FŐÉTEL+DESSZERT (A+B+C) 2000 Ft / menü 2020-0-29. hétfő - 2020-07-03. péntek A - Vad erőleves 700 Ft A - Lebbencs leves A - Gyömbéres répaleves hidegen B - Vaslapos csirkecomb filé salsa salátával 1200 Ft B - Rántott sajt párolt rizzsel és tartármártással B - Serpenyős füstölt csülök sztrapacskával B - Hagymás baba főtt tojással B - Meggyes-mákos csík C - Almás prósza 900 Ft

heti menü eger menu

Fõoldal

A Magyar Konyhában olvastam már róla, ezért javasoltam kis csapatunknak a helyet. Ebédre ültünk be, végül mindhárman a 4 fogásos degusztációs menüt választottuk. Mennyei volt! Látvány, ízek, kiszolgálás! Ha Eger környékén járunk, legközelebb se hagyjuk ki!... (Erika) A környezet, a hangulat, a személyzet, mind-mind hibátlan. Mindenki figyelmes, udvarias, kedves, érződik az odafigyelés és törődés. Ugyanúgy ahogy az ételeknél is messziről látszik a minőség és az szakértelem. Az ízek nagyon jól harmonizálnak, karakteresek, egyediek, az ételek szépek és nagyon finomak. A tálalás esztétikus, nem hivalkodó, letisztult mégis különleges. Nagyon jól éreztük magunkat, öröm volt felfedezni az ételek újabb és újabb előbukkanó ízeit, egyszerűen nem találtunk benne semmi negatívumot... (Varga Miklós Balázs) Majus 9-12 kozott voltunk az Onok vendegei es nagyon jol ereztuk magunkat. Mindennel maximalisan meg voltunk elegedve. A szemelyzet baratsagos es segitokesz volt. Nagyon orulunk, hogy az Imola Udvarhaz vendegei lehettunk.

Kedves Vendégeink! Üzletünk (terasz és étterem) május 18-tól minden nap teljes nyitvatartással 08:00-tól 21:00 óráig üzemel! Étel megrendeléseiket elvitelre minden nap üzletünk nyitvatartási idejébe tudják leadni a 06 36 313 537 telefonszámon. Várunk minden kedves régi és új vendégünket sok szeretettel! Jó egészséget és jó étvágyat kívánunk!

Plaza

Marienka Étterem Eger July 4 at 11:42 AM Rendelés reggel ⏳ 09. 00 tól ☎️ 0630 737 4792 Kiszállítást is biztosítu... nk... 🚙 Menů 1490 ft 🍽 🍽 🍽 🍽 🍽 Vasárnap július 05. 🍽 🍽 🍽 🍽 Húsleves, levestészta 1, 3, 9 Paradicsomosleves, betűtészta 9 A, Töltött csirkecomb, rizs, savanyú uborka B, Rántott sajt, hasábburgonya, tartármártás 1, 3, 7 Jó étvágyat mindenkinek 👨‍🍳 👩‍🍳... See More

Sárváron élt Beythe István prédikátor és fia, Beythe András botanikus. A várban született Vitnyédi István, akiből Sopron magyar jegyzője és Zrínyi ügyvédje lett. A város peremén lévő kisebb települések a második felétől közelebb kerültek a centrumhoz. A város utcái zártan épültek. A ma is meglévő városközpont a Geschrey építész-család keze nyomán alakult ki. Sárváron már 1861 és 1871 között működött adóhivatal, postahivatal, takarékpénztár. A városnak 1864-ben volt levéltárosa, 1871-től vasútállomása, állami távirdája. Az 1883-84-es évben itt tanított Gárdonyi Géza, a magyar elbeszélő próza egyik kiemelkedő képviselője. A kisváros polgárosodása a XIX. században indult meg. A város a rendszerváltást /1990/ követően gyors és látványos fejlődésnek indult. Előbb a munkanélküliség leküzdésére jelentős külföldi érdekeltségű iparfejlesztés és beruházás kezdődött, majd erre alapozva a várospolitika az infrastruktúra kiépítésére, modernizálására – telefonvonal, csatornahálózat, utak stb. - helyezte a fő hangsúlyt.

heti menü eger ne

Allen

Magyarország 22 borvidékéről kóstolhatnak kiválóbbnál kiválóbb borokat. Rendszerint borvacsorákat szervezünk, ahová meghívunk egy-egy neves borászt és az általa kínált nedűkhöz illő étkeket komponálunk. Ingyenes parkolás Étrermünk mellett szabad parkolás áll vendégeink részére, panziónk vendégei pedig belső zárt udvarunkban kialakított parkolónkat használhatják. Központi elhelyezkedés Panziónk és éttermünk a város szívében, közvetlenül a várt körülvevő park mellett található kellemes és nyugodt környezetben. Magas minőség Éttermünk és panziónk a legmagasabb minőséget próbálja biztosítani vendégeink számára. * Szeretettel várjuk kedves vendégeinket, az üdülni és pihenni vágyókat a város egyik legszebb, történelmi korokat idéző részében. Központi helyen, mégis nyugodt, csendes, zöld környezetben, egy óriási park szomszédságában található családias hangulatú panziónk. Kilenc szobás - 2, 3, 4 ágyas, fürdőszobás, televízióval és telefonnal felszerelt - szálláshelyünk zárt parkolóval, szaunával áll a kikapcsolódni vágyók rendelkezésére.

Vendégeink nyaranta hangulatos kerti grill-partikon vehetnek részt! Borpincénk Party-service A Várkapu Vendéglő szakavatott, szakmailag felkészült csapata vállalja állófogadások, rendezvények szervezését és lebonyolítását 50-től 500 főig. Cégek és baráti társaságok, kollektívák megrendeléseit teljesítjük, a városban és környékén. Már komoly referenciákkal rendelkezünk! Képeink láttán talán kedvet kap, hogy igénybe vegye szolgáltatásaink valamelyikét! Galéria Sárvár az évszázadok történelmét büszkén vállaló Vas megye második legnagyobb városa. Helyét a folyók védelme, a Rábán átvezető kereskedelmi út határozta meg. Határmentisége sokszor kényszerítette őrző - védő szerepre, de szellemi nyitottsága révén európai hagyományokat befogadó és gazdagító település. Az Árpád-korban királyi birtok volt. Az első okmány 1192-ből való Sárvár névvel, de említik a régi okmányok Szigetnek, Saár-Szigethnek, Újszigetnek (Neanesos) is. Várát 1424-ben a Kanizsai család szerezte meg Ozorai Pipőtól, majd házassága révén a felemelkedő Nádasdy-család kezébe került.

  1. Fõoldal
  2. Heti menü ever love
  3. Várkapu Vendéglő Panzió
  4. Heti menü eger 6